Köptrygghet


Det viktigaste för oss är att du blir nöjd med de varor du handlar och att den service du får motsvarar dina förväntningar. Trots att vi alltid försöker göra vårt bästa kan det ibland bli fel. Hör därför alltid av dig när du har synpunkter så att vi kan rätta till eventuella fel eller misstag. Dessutom ger vår köptrygghet dig alltid öppet köp i 30 dagar! Spara bara fakturan och förpackningen om du vill återlämna en vara och få dina pengar tillbaka.

Välkommen som kund!

[1] Orderbekräftelse

När vi mottagit din beställning skickar vi en orderbekräftelse omgående med e-post. Den innehåller följande uppgifter:
- Beställningens ordernummer
- Vilka artiklar du beställt
- Antal artiklar du beställt
- Artikelnummer
- Pris per artikel och totalsumma på beställningen
OBS: Större beställningar kommer ev att sändas i flera paket och frågor om detta besvaras av kundtjänst.

[2] Betalningsalternativ

Du har möjlighet att välja mellan olika betalningsalternativ.

[2.1] Kortbetalning
Det enklaste sättet för dig att betala är med kredit- eller kontokort. Vi accepterar för närvarande VISA och Mastercard. Vid betalning med kort behöver du endast välja kortutställare (tex. VISA) därefter fyller du i kortnummer och giltighetsdatum som står angivet på kortet. Vid kortbetalning kan du handla för upp till 5000 kr.
Betalningsmottagare på kontoutdrag är GUTHY-RENKER eller WorldPay.

Väljer du att betala med kredit- eller kontokort, kommer pengarna att dras från ditt konto inom 24 timmar.

Viktigt! För din säkerhet och trygghet har vi ett insynsskyddat orderformulär vilket betyder att allt innehåll krypteras (dvs. kodas om till oläsbara tecken) och inga utomstående kan komma åt de uppgifter du har lämnat.

[2.2] PayPort Faktura/Delbetala
I samarbete med PayPort, en tjänst från Collector Credit AB, erbjuder vi faktura och delbetalning. När du väljer PayPort som betalsätt får du hem dina varor innan du betalar. Du kan sedan välja att betala hela beloppet med en gång eller dela upp betalningen i mindre delar. Fakturan förfaller i slutet av månaden efter, du har alltså upp till 60 dagar på dig att betala fakturan.

Du kan endast beställa till din folkbokföringsadress när du väljer faktura eller delbetalning och du måste vara minst 18 år gammal vid beställningstillfället. När du fått fakturan kan du välja att delbetala upp till 36 månader genom att betala in det lägsta belopp som är angivet på fakturan. Vid delbetalning tillkommer en ränta på 1,71 % per månad.

En mindre kreditprövning görs som i vissa fall innebär kreditupplysning. Vid försenad eller utebliven betalning debiteras en förseningsavgift på 50 kr samt dröjsmålsränta på 2,5 % per månad.
För att se fullständiga villkor för PayPort Faktura/Delbetala se länkarna nedan:
Allmänna villkor för faktura och kontokredit
Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation

Återbetalning
Du som har betalt din faktura men ändå ångrat ditt köp har ett tillgodohavande hos PayPort. För återbetalning av tillgodot behöver vi kontaktuppgifter och kontouppgifter från dig, vi lagrar inte dessa uppgifter i samband med din betalning. Maila dina uppgifter till refund@payport.se eller ring till 031 - 7502773. Du kan även besöka oss på www.payport.se.

[3] Leveranstid

Vår normala leveranstid är ca 4-7 dagar från det att du fått bekräftelsen. Det händer ibland att en vara tar tillfälligt slut och leveranstiden kan bli något längre. I sådana fall meddelar vi dig alltid. Vid en leveransförsening har du alltid möjlighet att häva beställningen. Kontakta i så fall kundservice.

[4] Transport

Om varan skadas eller kommer bort under transporten från Guthy-Renker till dig så är Guthy-Renker betalningsansvariga. Du måste dock meddela oss inom 7 dagar. Om varan skadas eller kommer bort då du återsänder den är du betalningsansvarig.

[5] Pengarna tillbaka

Vi är generösa och ger dig alltid öppet köp i 30 dagar från mottagandet! Du har full rätt att byta till annan storlek, färg, annan produkt eller ångra dig inom de här 30 dagarna. Returfrakten står du själv för och varor skall alltid skickas som paket, ej mot postförskott eller efterkrav. Vi kräver dock att varan skall vara oanvänd och returneras i originalförpackningen tillsammans med allt eventuellt informationsmaterial. Återbetalning av varuvärdet sker inom 30 vardagar.

[6] Reklamationer

Gods som är felaktigt eller bristfälligt vid leverans skall reklameras snarast, dock senast inom 14 dagar från mottagandet. Synlig skada måste reklameras direkt och dold skada måste reklameras inom 7 dagar efter mottagandet. Returnera varan på billigaste sätt, med post eller bil, och bifoga en beskrivning av felet. Kontakta alltid kundtjänst på 0200-248900 innan du returnerar varan.

[7] Garanti

Normalt lämnar Guthy-Renker 1-års garanti mot material- och fabrikationsfel. Fakturan gäller som garantibevis. Om ett fel uppstår under garantitiden ta kontakt med Guthy-Renkers kundtjänst för åtgärd.

[8] Övrigt

Som kund har du alltid de rättigheter som framgår av konsumentköplagen. Om ett ärende hänskjuts till Allmänna Reklamationsnämnden följer vi alltid nämndens rekommendation.